VACATURE VERVULD – CIO Universiteit Maastricht

De jongste en meest internationale universiteit van Nederland zoekt een Chief Information Officer die de ambities en strategie van de universiteit vertaalt in een doordacht IV- en IT-beleid en dat ook realiseert.


De UM is een jonge, stimulerende organisatie die staat voor innovatie en internationalisering van het universitair onderwijs en onderzoek. De universiteit kiest daarbij voor een onderscheidend onderwijsaanbod van Europese topkwaliteit, hoogstaand onderzoek rond geselecteerde thema’s (Kwaliteit van Leven, Leren & Innoveren en Europa & een Globaliserende wereld), een actieve samenwerking met bedrijven en instellingen en voor het leveren van een bijdrage aan de ontwikkeling van de (EU-) regio, waarvan Limburg deel uitmaakt.

De Universiteit Maastricht staat aan de vooravond van een belangrijke transitie van het IT-domein. IT speelt een steeds belangrijkere rol in het realiseren van de ambities van de universiteit op het gebied van Onderzoek, Onderwijs en Bedrijfsvoering. Om deze reden wordt de reikwijdte van IT governance verbreed om deze drie domeinen te omvatten. Het IT Demand en Delivery model wordt in lijn gebracht met nieuwe ideeën en ontwikkelingen en nieuwe manieren van werken worden geïntroduceerd.

 

CORPORATE INFORMATION OFFICE

Het Corporate Information Office is een van de 8 afdelingen die onderdeel uitmaakt van het Maastricht University Office(MUO). Het Corporate Information Office is verantwoordelijk voor het I- beleid, strategie, architectuur, project & portfolio management, business intelligence, security, risk & compliance.

CHIEF INFORMATION OFFICER

De CIO is verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van de instellingbrede IT-strategie. De CIO bewaakt dat de IT-strategie in lijn is en blijft met de instellingsstrategie. Daarnaast vervult de CIO een leidende rol in de geschetste verandertrajecten m.b.t. de IT governance, het IT demand en delivery model en het Services Portfolio. De CIO geeft richting aan deze veranderingen en fungeert als boegbeeld om deze veranderingen uit te dragen binnen de organisatie.

Belangrijkste taken en doelen:

  • Leiding en sturing geven aan de afdeling Corporate Information Office.
  • Sparringpartner voor CVB, decanen en overige directeuren.
  • Strategisch/tactische advisering met betrekking tot  IT aangelegenheden.
  • Verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de afdeling en het IT domein.
  • Onderkennen, beheren, onderhouden en verder ontwikkelen van netwerken en relaties met bestaande en potentiële nieuwe partners in innovatieve ontwikkelingen (extern).

FUNCTIE EISEN

De UM zoekt een ervaren CIO die binnen het politieke krachtenveld van een universiteit in staat is een dergelijke transitie vorm te geven en op inspirerende en motiverende wijze uit te dragen. Iemand die gewend is op C-level relaties te bouwen en te onderhouden.

Download het complete functieprofiel met functie-eisen en gevraagde competenties >

DE UNIVERSITEIT MAASTRICHT BIEDT

De UM is nog steeds groeiende, door het ontwikkelen van nieuwe opleidingen, het opzetten van nieuwe onderzoeksinstituten en het uitbouwen van internationale samenwerkingen (bijvoorbeeld door het uitbreiden van het aantal joint en double degrees). U komt dan ook te werken in een omgeving die zich kenmerkt door innovatie, samenwerking en ontwikkeling, waarin U vanuit uw verantwoordelijkheden een belangrijke bijdrage zult leveren.

Wij bieden dan ook een veelzijdige, dynamische en veeleisende functie in een omgeving die ook door haar platte structuur en korte lijnen die daaruit volgen, veel ruimte biedt aan eigen ontwikkeling en daadkracht.

ARBEIDSVOORWAARDEN

De functie heeft een omvang van maximaal 38 uur (fulltime).

Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Nederlandse Universiteiten en gaat uit van schaal 15  met een uitloop van maximaal € 6.974 per maand of afhankelijk van uw niveau en ervaring schaal 16 met een uitloop tot bijna €  7.659 per maand, uitgaande van een volledige werkweek. Inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering komt het maximale jaarinkomen voor deze functie in schaal 16 uit op circa € 105.000, -.

Daarnaast kent de Universiteit Maastricht een zeer aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden en de mogelijkheid om via het Individueel Keuzepakket Arbeidsvoorwaarden het eigen beloningspakket samen te stellen.

Van de eindkandidaten kunnen referenties worden nagetrokken en er kan een veiligheidsonderzoek worden uitgevoerd. Een (ontwikkel)assessment kan eventueel onderdeel uitmaken van de procedure.

SOLLICITEREN EN PLANNING

  • De Universiteit Maastricht wenst de CIO zo snel als mogelijk te laten beginnen.
  • Sollicitaties graag zo spoedig mogelijk en uiterlijk tot en met 20 juni 2017 via UM-CIO@interexcellent.com
  • Op basis van de CV selectie worden kandidaten uitgenodigd voor een oriënterend gesprek in de kalanderweken 25 en 26 bij InterExcellent in Baarn.
  • De meest passende kandidaten worden daarna voorgedragen aan de oriëntatiecommissie binnen de UM die beslist met wie zij wenst kennis te maken.
  • De gesprekken binnen de UM vinden plaats in de kalenderweken 27 en 28.
  • Het arbeidsvoordengesprek op de UM vindt plaats in week 28.
  • De UM beoogt de benoeming te laten plaatsvinden in juli zodat de CIO kan starten per september of oktober 2017.

CONTACT OVER DEZE VACATURE

Geert-Jan Poorthuis, partner binnen InterExcellent, telefoon 035- 5280430 en e-mail UM-CIO@interexcellent.com

EXTRA INFORMATIE

Meer informatie kunt u vinden via de website van de Universiteit Maastricht: