Cokky Hilhorst als Bureaumanager bij Bureau ICT-toetsing. Geslaagde searchopdracht InterExcellent

InterExcellent heeft afgelopen zomer van het Ministerie van BZ de opdracht gekregen voor de werving & selectie van externe kandidaten voor de functie van Bureaumanager bij het Bureau ICT-toetsing (BIT). Dr. Cokky Hilhorst gaat deze functie vanaf januari 2016 vervullen.

Op verzoek van het Ministerie van Binnenlandse en Koninkrijksrelaties heeft InterExcellent partner Geert-Jan Poorthuis de externe search uitgevoerd en Cokky Hilhorst geselecteerd en voorgedragen.

Cokky Hilhorst (44) komt van de Universiteit Utrecht, waar ze nu Hoofd Research, data en IT is. Daarvoor werkte ze lange tijd bij PwC Advisory als director consulting technology. In die rol heeft ze voor vele externe opdrachtgevers toetsingen gedaan van ICT-programma’s en -projecten en leiding gegeven aan teams binnen PwC die dergelijke toetsingen uitvoeren.

Cokky Hilhorst is op de Universiteit Tilburg gepromoveerd op het onderzoek ‘Reacting to IT Risks with Real Options: The Valuation of Managerial Flexibility in IT Projects’. Daarvoor studeerde ze in Tiburg af als Master of Information Management. Haar eerste studie was Cognitieve Kunstmatige Intelligentie aan de Faculteit Wijsbegeerte van de Universiteit Utrecht met een specialisatie in theoretische informatica en wiskundige logica.

Het BIT is in september opgericht om problemen rond ICT-projecten binnen de rijksoverheid te voorkomen. Het bureau voert onafhankelijke toetsen uit op ICT-projecten: het beoordeelt of projecten in hun huidige opzet kans van slagen hebben of anders moeten worden ingericht. Het BIT richt zich op projecten met een ICT-component van meer dan 5 miljoen euro.

Lees meer over Cokky Hilhorst en BIT in Computable >