InterExcellent genomineerd als Werving- en selectiebureau van het jaar in ICT

Computable heeft InterExcellent genomineerd voor de verkiezing van werving- en selectiebureau van 2016 in ICT. De diverse geplaatste high-impact kandidaten, met als meest opvallende Cokky Hilhorst als bureaumanager van het Bureau ICT-toetsing (BIT), leveren de nominatie op.

Jury oordeel nominatie Werving- en selectiebureau van het jaar in ICT

InterExcellent weet telkens weer high-impact kandidaten af te leveren op it-vlak. Zo leverden zij een cio en programmamanager aan de Dienst ICT van de gemeente Amsterdam, interim-cio’s aan onder andere gemeenten Leiden en Almere, ict-projectleiders aan Rijkswaterstaat, ict-directeuren aan Universiteit Twente, Universiteit van Amsterdam, Hogeschool van Amsterdam en Hanzehogeschool, een directeur it aan Erasmus MC, een directeur ict en programmadirecteur ict aan de Nationale Politie, de cio van Tebodin, directeuren bij Van Wanrooij en Mr. Ticket en vele anderen. Toch was volgens de algemene jury van de Computable Awards 2016 hun meest opvallende plaatsing die van Cokky Hilhorst als bureaumanager van het Bureau ICT-toetsing (BIT). Nominatiewaardig in de categorie Werving- en selectiebureau van het jaar in ICT.

Cokky Hilhorst bekleedt nu de hoogste functie binnen het bureau dat toeziet op grote ict-projecten binnen de rijksoverheid. Hilhorst is 1 januari 2016 gestart en rapporteert rechtstreeks aan Rijks-cio Hans Wanders. Hilhorst komt van de Universiteit Utrecht, waar ze nu hoofd research, data en it is. Daarvoor werkte ze bij adviesbureau als director consulting technology bij adviesbureau PwC. In die rol heeft ze voor externe opdrachtgevers ict-programma’s getoetst, projecten begeleid en leiding gegeven aan teams die de toetsingen uitvoerden.

Voor de functie bij BIT is gezocht naar iemand van buiten de rijksoverheid. BIT voert onafhankelijke toetsen uit op ict-projecten: het beoordeelt of projecten in hun huidige opzet kans van slagen hebben of anders moeten worden ingericht. Het bureau richt zich op projecten met een ict-component van meer dan vijf miljoen euro. Het bureau komt voort uit de adviezen van de tijdelijke commissie-ict onder leiding van Ton Elias en moet orde scheppen in de choas rondom grote ict-projecten bij het Rijk.

InterExcellent is gespecialiseerd in complexe it-functies op executive niveau en op het vlak van regievoering. Kenmerkend voor hun aanpak is werken vanuit een zorgvuldige en vakinhoudelijke analyse van klantbehoeften naar selectie van kandidaten met de juiste mix van kennis, kunde en karakter die ‘de kunst van het verbinden’ beheersen. Het bureau heeft een groot netwerk maar benut daarnaast alle middelen van discrete en soms openbare search.

InterExcellent draagt actief bij aan de permanente educatie van zijn kandidaten via het eigen opleidingsprogramma IT Regie Management op de Universiteit Nyenrode, onder leiding van prof. dr. Lineke Sneller.