Irene Rispens nieuwe directeur van de Hospitality Business School

Het College van Bestuur van Hogeschool Saxion heeft Irene Rispens per 1 januari 2019 benoemd tot directeur van de Hospitality Business School (HBS) met opleidingen in Deventer en Apeldoorn.

Ze volgt hiermee Derk Blijleven op, die als zelfstandig ondernemer verder gaat. Irene begon haar loopbaan in het voortgezet onderwijs en vervolgde deze bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Sinds 2001 is ze werkzaam bij hogeschool Saxion. Eerst als docent, later als teammanager van de HBS en in 2013 werd ze lid van het managementteam van de Academie Gezondheidszorg. In de periode tussen maart en juli van dit jaar is zij daarnaast ook interim-MT-lid geweest van de HBS. Haar universitaire opleiding volgde ze in Nijmegen, waar ze Engelse taal- en letterkunde studeerde.

De sollicitatiecommissie en benoemingsadviescommissie ondersteunden beide unaniem de voordracht.

Irene over haar nieuwe functie
“Ik heb zin in om aan de slag te gaan als directeur bij HBS. Het werkveld van de Hospitality Business School is dynamisch en er zijn veel cross-overs denkbaar met andere sectoren. Onze studenten hierop voorbereiden vraagt expertise, enthousiasme en een gezonde dosis lef. Ik wil ervoor zorgen dat alle collega’s binnen HBS optimaal hun bijdrage kunnen leveren om de academie en zichzelf te laten floreren. Ik kijk er naar uit om samen met de HBS en haar partners een ambitieuze en heldere visie te formuleren en te bepalen welke stappen ons daar brengen”.

Het College van Bestuur is ingenomen met de komst van Irene als nieuwe HBS directeur en wenst haar veel succes in deze nieuwe uitdaging.

Irene Rispens nieuwe directeur van de Hospitality Business School