Joost Sluijs start als Directeur HR bij Universiteit Twente na geslaagde searchopdracht

Joost Sluijs start als Directeur HR bij Universiteit Twente na geslaagde searchopdracht

Op verzoek van de Secretaris van de Universiteit en het College van Bestuur heeft InterExcellent partner Geert-Jan Poorthuis samen met collega Sanne Lohman de externe search uitgevoerd en Joost Sluijs geselecteerd en voorgedragen. Joost Sluijs volgt interim directeur Frans Duijnstee die ook door InterExcellent was voorgedragen en de functie sinds oktober 2014 waarnam.

HR vervult voor de UT een belangrijke rol in het implementeren van de nieuwe strategie Vision 2020. Naast de meer operationele agenda worden de strategische HR-vraagstukken daarmee steeds belangrijker. Hierop zal de nieuwe directeur zich de komende tijd ook focussen.

Joost Sluijs (48) is momenteel nog werkzaam bij ING als directeur HR Organisational effectiveness, waar hij de medearchitect was van de transitie van ING naar een Agile werkwijze. Daarnaast heeft hij o.a. een nieuwe HR-strategie ontworpen en doorgevoerd en Lean geïmplementeerd voor HR. Daarvoor vervulde hij diverse managementfuncties voor de ING. Hij heeft in zijn loopbaan veel ervaring opgedaan in verschillende grote bedrijven (Albert Heijn, Schiphol, Akzo Nobel, Heineken en de Nederlandse Spoorwegen) waarbij hij verantwoordelijk was voor verandertrajecten in de logistiek, klantprocessen en HR-dienstverlening. De rode draad in zijn activiteiten is gericht op merkbare en substantiële verbetering in de dienstverlening.

Joost Sluijs studeerde in 1991 Technische Wiskunde aan de TU Delft en vervolgde dit in 1993 met een ontwerpersopleiding Logistieke Besturingssystemen aan de TU Eindhoven.

Erik van Keulen, secretaris van de Universiteit, over de benoeming van Joost Sluijs: “We zijn zeer verheugd over deze benoeming. Met Joost krijgen we een directeur die gedreven is om vanuit HR een belangrijke bijdrage te leveren aan de veranderopgave om Vision 2020 te realiseren. Hij heeft veel relevante ervaring opgedaan bij ING. In de verschillende gesprekken heeft hij zich laten zien als iemand die analytisch is en tegelijk zeer mensgericht. Hij zal zich ongetwijfeld snel thuis voelen bij de UT. ”

Opdrachtgevers over InterExcellent
’De eerste resultaten zijn zichtbaar: het personeelsverloop is teruggedrongen van circa 25% naar 10%.’
'Samenwerking was heel plezierig we doen zeker nog eens een beroep.' (Gemeente Amersfoort)
’Het gaat erom de businesskant goed te organiseren. IT is uiteindelijk een stuk invulling.’
'Het bureau werkt netjes en biedt goede ondersteuning.'