VACATURE VERVULD – Maastricht University zoekt een Directeur Human Resources Management (M/V)

 

Inspirator, verbinder en bewezen verandermanager. Goed ontwikkeld gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en de wetenschappelijke wereld. Floreert in een organisatie met veel ruimte voor eigen verantwoordelijkheid en vernieuwing.

De Universiteit Maastricht (UM) is de jongste en meest internationale universiteit van Nederland en is met haar ruim 16.000 studenten en 4.000 medewerkers nog steeds groeiende. De universiteit onderscheidt zich door haar innovatieve onderwijsmodel, internationale karakter en multidisciplinaire benadering van onderzoek en onderwijs.

 

Voor deze universiteit zoeken wij dé Directeur HRM (v/m) die onze ambities vertaalt in een doordacht HR beleid en vervolgens realiseert. De nieuwe directeur HRM inspireert, verbindt, is een bewezen verandermanager en geeft richting aan onze HR professionals. Als gezicht van HRM vervult u een essentiële rol in een organisatie met veel ruimte voor eigen verantwoordelijkheid en vernieuwing.

HUMAN RESOURCES MANAGEMENT

De afdeling HRM telt in totaal circa 50 personen waarvan een aanzienlijk deel bij faculteiten en servicecentra is gepositioneerd. De afgelopen jaren is de universiteit enorm gegroeid, zowel qua studentenaantallen als qua onderzoeksinstituten. In die periode is de aandacht met name gericht geweest op het goed begeleiden van die groei. De ondersteunende diensten zijn in die periode niet in gelijke mate meegegroeid; het moment is aangebroken om een inhaalslag te maken. De komende periode zal een transitie moeten plaatsvinden binnen de HR afdeling. Het is van belang dat HR een steviger positie gaat innemen in de ondersteuning en advisering van de faculteiten en service centra. HR moet meer betrokken worden bij de strategische uitdagingen van deze eenheden en van de Universiteit in haar geheel.

FUNCTIE EISEN

Wij zoeken een Directeur HRM die een goed ontwikkeld gevoel heeft voor bestuurlijke verhoudingen en van daaruit positie weet te bepalen. Een generalist met HRM-expertise en gevoel voor de wetenschappelijke wereld. U beschikt over strategisch inzicht, heeft de vaardigheid om beleidskeuzes te implementeren en voortgang te monitoren. U heeft het vermogen een afdeling met professionals te inspireren en te leiden.

U heeft tevens oog voor de menselijke maat, het individu en zijn of haar talenten. U heeft een goed ontwikkeld gevoel voor menselijke verhoudingen, u onderkent de belangen van leidinggevenden en medewerkers en u kunt zowel intern als extern als bruggenbouwer fungeren. U beschikt derhalve over:

 • academisch werk- en denkniveau;
 • brede ervaring in het vakgebied van Human Resources en ervaring met veranderingstrajecten en organisatieontwikkeling;
 • ervaring met het uitdragen van HRM-visie, het vertalen van strategie in beleid en het zorgdragen voor de uitvoering en monitoring hiervan;
 • ervaring met HRM-(informatie)systemen, HR analytics en het vormgeven van effectieve en efficiënte HRM-processen;
 • leidinggevende ervaring in en affiniteit met een complexe en omvangrijke organisatie;
 • ervaring met medezeggenschap;
 • affiniteit met bestuurlijke verhoudingen binnen een complexe professionele organisatie;
 • affiniteit met het academisch proces van onderzoek en onderwijs;
 • uitstekende taal- en schrijfvaardigheid in Nederlands en Engels;
 • gevoel voor humor 🙂
Meer over de gevraagde kerncompetenties en achtergronden van de functie leest u in het functieprofiel >

ARBEIDSVOORWAARDEN

De functie heeft een omvang van maximaal 38 uur (fulltime).

Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Nederlandse Universiteiten en gaat uit van schaal 15 met een uitloop tot bijna € 7.000, – bruto per maand, uitgaande van een volledige werkweek. Inclusief vakantiegeld, eindejaarsuitkering komt het maximale jaarinkomen voor deze functie uit op bijna € 100.000, -.

Daarnaast kent de Universiteit Maastricht een zeer aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden en de mogelijkheid om via het Individueel Keuzepakket Arbeidsvoorwaarden het eigen beloningspakket samen te stellen.

Van de eindkandidaten kunnen referenties worden nagetrokken en er zal een veiligheidsonderzoek worden uitgevoerd. Een (ontwikkel)assessment kan eventueel onderdeel uitmaken van de procedure.

SOLLICITEREN EN PLANNING

 • De Universiteit Maastricht wenst de Directeur HRM zo snel als mogelijk te laten beginnen;
 • Sollicitaties graag zo spoedig mogelijk en uiterlijk tot en met 24 april 2017 via UM-Directeur-HRM@interexcellent.com
 • Op basis van de CV selectie worden kandidaten uitgenodigd voor een oriënterend gesprek in de kalanderweken 17 t/m 19 bij InterExcellent in Baarn
 • De meest passende kandidaten worden daarna voorgedragen aan de oriëntatiecommissie binnen de UM die beslist met wie zij wenst kennis te maken
 • De gesprekken binnen de UM vinden plaats op 18 en 19 mei
 • Het arbeidsvoordengesprek op de UM vindt plaats op 24 mei
 • De UM beoogt de benoeming te laten plaatsvinden eind mei zodat de Directeur HRM kan starten per juli of augustus 2017

CONTACT OVER DEZE VACATURE

Marjolein Govaerts of Geert-Jan Poorthuis, telefoon 035- 5280430 of e-mail UM-Directeur-HRM@interexcellent.com

 

EXTRA INFORMATIE

Meer informatie kunt u vinden via de website van de Universiteit Maastricht: