Managing Partner Pieter van Stijn versterkt focus InterExcellent op de zorg

“De kandidaten die ik voorstel, passen ook echt in de zorg.”

“De functies die ik vervul voor zorgorganisaties variëren volop, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: je kunt niet volstaan met zomaar een profiel op basis van enkele criteria. Het gaat er primair om dat je kijkt naar de omgeving waarin een kandidaat straks functioneert. Er zijn allerlei bijzondere factoren. Het is mijn taak die in kaart te brengen en er vervolgens een helder kandidatenprofiel van te maken. Ik schets eerst voor de opdrachtgever en mijn kandidaten de context. En vandaaruit selecteer ik dan alleen de mensen waarvan ik echt het gevoel hebt dat ze passen, dat ze een succes gaan worden.”

Pieter van Stijn Managing Partner InterExcellent Werving en Selectie Zorg

Bewegingswetenschapper
Pieter van Stijn is van huis uit fysiotherapeut en inspanningsfysioloog: “Na mijn studie had ik natuurlijk niet het idee dat ik uiteindelijk in de wereld van de werving & selectie zou belanden. Ik ben eerst aan de slag gaan in commerciële functies bij enkele farmaceuten. Al snel ontdekte ik dat mijn klanten het beste bediende als ik keek naar hun organisatieontwikkeling en daarop inspeelde. Natuurlijk botste dit wel eens met de doelen vanuit het moederbedrijf om op korte termijn rendement te realiseren. Maar ik geloofde meer in de loyaliteit van klanten dan in snelle omzet. Als commercieel directeur bij Novartis was dit hetgeen mij dreef.

Dit hield logischerwijs ook in dat ik mij ging richten op de ontwikkeling van de eigen organisatie naar een andere manier van zakendoen. We waren geen “artsenbezoekers” meer, maar adviseurs. Organisatieontwikkeling was inmiddels toegevoegd aan mijn expertise. In mijn tijd bij Pfizer heb ik hiervoor een leergang aan INSEAD gevolgd.

In gesprek gebleven met de zorg
Vanaf mijn 40ste ben ik als zelfstandig ondernemer en later in dienst van FunktieMediair als senior consultant Werving en Selectie en Interim Management blijven praten met zorgorganisaties. Mijn insteek was ook toen dezelfde: kijken naar de strategische doelen en de manier waarop je je als organisatie in lijn hiermee moet ontwikkelen.

Aansluiting met InterExcellent
De laatste 6 jaar heb ik besteed aan het inrichten van mijn eigen bureau door goed stil te staan bij de toegevoegde waarde die een bureau heeft voor opdrachtgevers en interim-managers. Op 1 januari 2018 heb ik mij aangesloten bij InterExcellent. Belangrijke overwegingen waren professionaliteit, inhoudelijke ondersteuning van interim-managers en de goede naam van InterExcellent als executive management bureau. En, heel belangrijk, InterExcellent hecht veel waarde aan de ontwikkeling van de interim-manager. De leergangen bij Nyenrode getuigen hiervan. Er lopen twee Nyenrode InterExcellent Certificate Programma’s: Executive Interim Management (sinds 2009) en IT Regie Management (sinds 2015). Inmiddels hebben meer dan 100 interim-managers hieraan deelgenomen en hun certificaat CEIM (Certified Executive Interim Manager) of CITRM (Certified IT Regie Manager) behaald.

Nieuwe leergang Nyenrode voor interim-managers in de zorg
Het is ons plan om een derde leergang te ontwikkelen gericht op Organisatieontwikkeling in de Zorg. Om het curriculum optimaal te laten aansluiten op de behoeften van onze klanten en interim-managers gaan wij de komende maanden de actuele thema’s inventariseren. De leergang zal in het voorjaar van 2020 van start gaan. We richten ons op executives en leden van de RvB bij ziekenhuizen, GGZ, VVT en aanverwante zorgorganisaties.”

Facts
InterExcellent kent haar ontstaan vanuit KPMG Interim en is een managementbureau voor tijdelijke en vaste posities, meest hoger niveau. Op 1 januari 2018 is InterExcellent Zorg als zelfstandige unit gestart met als doel de sector Zorg meer aandacht te geven. Pieter van Stijn is op die datum toegetreden als Managing Partner en verantwoordelijk voor dit onderdeel binnen InterExcellent. Voor de Zorg bemiddelt hij voor vaste en interim-functies op het gebied van:

  • Finance
  • HR
  • IT
  • Inkoop & Logistiek
  • Marketing & Communicatie
  • Zorg & Bedrijfsvoering in het primaire proces

Dienstenverlening
Het vertrekpunt van onze dienstverlening is altijd de organisatieontwikkeling. Bij de opdracht adviseren wij de opdrachtgever om te bepalen welke type kandidaat het beste op een rol past. Tijdens het intakegesprek staan we stil bij de strategie en doelen van de organisatie om uiteindelijk een passende kandidaten met het juiste profiel te selecteren. De kandidaten die wij voorstellen spreken de taal van de zorg en passen vakinhoudelijk en als persoon binnen de context van de opdrachtgever. Voor vragen kunt u contact opnemen met Pieter van Stijn.

Referenties in de zorg
InterExcellent heeft eerder vacatures vervuld voor o.a. Erasmus MC, GGZ Rivierduinen, Laurens en Hét Servicecentrum. Bekijk onze referenties >

Voor vragen of meer informatie neem contact op