Interim-programmamanager InterExcellent levert bijdrage aan bestrijding coronavirus

Erasmus MC breidt IC en Kliniek uit. Interim-Programmamanager Eric Paauwe verantwoordelijk voor operatie

Erasmus MC heeft in de afgelopen periode razendsnel de capaciteit van haar IC en Kliniek uitgebreid om de Covid-19 patiënten de juiste zorg te kunnen bieden. Onze interim-programmamanager Eric Paauwe is gevraagd leiding te geven aan het team dat in korte tijd 76 extra bedden in de kliniek, 46 bedden voor de IC en 63 bedden in een beademingsunit voor inzet bij de hoogste alarmfase wist te realiseren. Hierbij was alles inbegrepen: de medische technologie zoals beademingsapparatuur en infuustechnologie, apotheek, voorraden, ICT en aansluiting op de facilitaire en zorgprocessen. Een groot gedeelte van deze capaciteitsuitbreiding vond plaats in de gebouwen die na de nieuwbouw van het Erasmus MC leeg stonden. Het operationeel krijgen van deze gebouwen was ook onderdeel van de opdracht.

 

Eric Paauwe werkte eerder via ons bureau als interim-programmamanager voor Erasmus MC en was bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de aansturing van alle ICT- en Medische Technologie projecten voor de nieuwbouw. Hij kent de organisatie dus goed en kan daardoor snel schakelen en besluiten nemen. De hele operatie heeft hij samen met het team in enkele weken kunnen uitvoeren.

Bestrijding coronavirus

Als bureau zijn we er trots op dat ‘onze man’ deze prestatie heeft kunnen leveren en zijn wij blij in deze hectische tijd een zinvolle bijdrage te kunnen leveren aan de bestrijding van het coronavirus. Samen met ons netwerk van interim-managers zijn wij beschikbaar om tijdelijk projecten te ondersteunen of leiding te geven.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Pieter van Stijn, Managing partner InterExcellent Zorg.