Uitreiking 5e bundel leergang IT Regie Management

Uitreiking 5e bundel leergang IT Regie Management door Prof. dr. Rob Blomme

De bundel IT Regie en Leiderschap is het eindresultaat van de 5e leergang IT Regie Management en bevat 12 samenvattingen van papers geschreven door deelnemers. De uitreiking vond plaats op donderdag 16 januari, tijdens de 6e leergang waarbij ook diverse alumni aanwezig waren. Prof. dr. Rob Blomme, Head of Faculty Nyenrode reikte de exemplaren uit aan de deelnemers.

Video-impressie boekuitreiking IT Regie en Leiderschap en gastpresentatie

De boekuitreiking en de gastpresentatie door Amir Arooni MBA, CIO NN Groep, hebben we ook op video vastgelegd. Bekijk hier de video-impressie.

Leergang Nyenrode InterExcellent Certified Program (NICP)

De leergang IT Regie Management is in 2015 gestart door Nyenrode Business Universiteit en InterExcellent, als onderdeel van het NICP-programma voor permanente educatie. De leergang is ontwikkeld voor ervaren ICT-managers die zich verder willen ontwikkelen in regievoering over de hele keten van informatievoorziening. In januari 2020 is de zesde leergang IT Regie Management van start gegaan.

Heeft u vragen over deze leergang? Of wilt u deelnemen aan de volgende leergang? Neemt u dan contact op met Sietse Bergstra, Managing Partner van InterExcellent en verantwoordelijk voor de business line IT Regie Management. U kunt ook de brochure downloaden van de huidige, 6e leergang.

 

Gastspreker Amir Arooni MBA CIO Nationale Nederlanden Groep

Tijdens de boekpresentatie hield Amir Arooni MBA CIO Nationale Nederlanden Groep zijn gastpresentatie “Het einde van de traditionele manier van werken!”.

Amir Arooni is sinds begin 2016 de CIO van Nationale Nederlanden Groep, een verzekerings-, bank- en vermogensbeheerbedrijf dat actief is in 18 landen, en waarvan de oorsprong ligt in Nederland. Daarnaast is Amir voorzitter van de adviesraad van het CIONet in Nederland, een gemeenschap van CIO’s, CTO’s, IT-directeuren en Digital leiders. Tijdens zijn periode als CIO van een van de ING divisies, is hij een van de belangrijke drijfveren geweest van de transformatie van ING Bank, waarbij hij verantwoordelijk is geweest voor de transformatie van de traditionele waterval methode van applicatie ontwikkeling naar Agile/Scrum. Amir heeft meer dan 25 jaar ervaring in senior management functies in telecommunicatie, transport en operations en uiteraard het bank- en verzekeringswezen. Hij combineert aandacht voor de mens met een drive voor verandering en innovatie en zorgt voor energie binnen grote corporates alsof het startups zijn.

De titel van zijn presentatie luidt “Het einde van de traditionele manier van werken!”

Zijn presentatie gaat over het einde van de traditionele manier van werken en hoe je leiding geeft aan zo’n complexe verandering. Vragen die aan bod komen zijn:

  • Hoe bouw ik een zelfsturende organisatie?
  • Hoe zorg ik voor wendbaarheid, snelheid en autonomie in een complexe organisatie?
  • Hoe geef ik leiding aan een grote verandering?
  • ‘Top-down’ én ‘bottom- up’ aanpak? Wat werkt en wat niet?

Binnen het thema “Connected Autonomie en verbinding” worden diverse aspecten van verandermanagement/leiderschap in een grote organisatie besproken aan de hand van enkele praktijkvoorbeelden van technologie en vernieuwing:

  • Besluitvorming en governance;
  • Cultuur en de mindset;
  • Skills en capabilities;
  • Veranderen in teams, organisatiepolitiek en coalitievorming.

Bundel leergang IT Regiemanagement IT Regie en Leiderschap Nyenrode InterExcellent-2019.

Download de bundel IT Regie en Leiderschap

U kunt hier de bundel als PDF downloaden.U vindt hierin de inleiding door Rob Blomme en de samenvattingen van de papers van de deelnemers.

Voor meer informatie overde leergang IT Regie Management kunt u contact opnemen met Sietse Bergstra

Sietse Bergstra

Drs. Sietse Bergstra

Managing Partner
We ondersteunen organisaties om hun keten van IT en IV weer werkend te maken.
Stuur een e-mail of bel +31 (0) 35 5280430